Centrum voor constructivisme en concrete kunst
centre pour le constructivisme et l'art concret
center for constructivism and concrete art
Konstruktivismus und Konkrete Kunst Zentrum

                                                   contact          links    documentatiecentrum                                      

       tentoonstellingsprogramma    

 kunstenaars van het centrum 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Antonia Lambelé en Renée Rohr

(28/5 - 20/8/2017)

Antonia

                 

 

Antonia Lambelé maakt wandreliëfs en sculpturen. Haar werk demonstreert hoe creativiteit en sensibiliteit resulteren in poëzie van getal en maat, van verhouding en verdeling, van ritme en relatie.  Ze mag de titel van beeldhouwer opeisen alhoewel er niet echt boetseren en gieten aan haar werk te pas komt. Zij is geen beeldhouwer in de traditionele zin. Antonia behoort  tot de internationale groep ‘mesures’ die werkt in de geest van de geometrische abstracte, de concrete kunst en het constructivisme. Uit een massief blok plexiglas ontstaat door zagen, slijpen graveren en polijsten een beeld dat het licht briljant weerkaatst. Haar reliëfs bestaan uit verschillende materialen, meestal geassembleerd op een linnen basis, waarover al dan niet een geslepen plexiglas plaat wordt aangebracht. Antonia Lambelé werkt met licht, transparantie en kleuren. Ze speelt met reflectie en lichtbreking, met volumes en oppervlakte zodat de perceptie van wie kijkt en zich verplaatst verandert.

Renée

                                            

Renée Rohr is een leerling van Jacques Moeschal. Haar werk is geometrisch abstract en leunt aan bij het minimalisme. Het situeert zich tussen installatie en sculptuur. Aanvankelijk speelde Rohr met de ongelimiteerde leegte in voornamelijk gesloten volumes en werkte ze hoofdzakelijk met witte Carrara marmer en staal. Vanaf 2002 zijn de vormen niet langer gesloten, ze vertonen gaten zoals de gaten in de klankkasten van instrumenten. In dezelfde periode integreert zij ook caoutchouc in haar mobile structuren. Het werk van Rohr is een voortdurende zoektocht rond de kubus, het vierkant en de cirkel. De vormen zijn het resultaat van met de laser uitgesneden computerontwerpen; dit is de werkwijze waarmee zij haar open of gesloten vormen in marmer of staal creëert. In deze wereld sluit zij haar dromen en gedichten op en vertrouwt ze toe aan de verbeelding van de toeschouwer. Renée Rohr nodigt ons uit om na te denken, ons vragen te stellen over de keuzes die we in ons leven maken en wijst ons op de verantwoordelijkheden van de gemaakte keuzes. In deze tentoonstelling zijn haar werken in staal te zien.  Renée Rohr is een leerling van Jacques Moeschal. Haar werk is geometrisch abstract, het leunt aan bij het minimalisme en situeert zich tussen installatie en sculptuur. Aanvankelijk speelde Rohr met de ongelimiteerde leegte in voornamelijk gesloten volumes en werkte ze hoofdzakelijk met witte Carrara marmer en staal. Vanaf 2002 zijn de vormen niet langer gesloten, ze vertonen gaten zoals de gaten in de klankkasten van instrumenten. In dezelfde periode integreert zij ook caoutchouc in haar mobile structuren. Het werk van Rohr is een voortdurende zoektocht rond de kubus, het vierkant en de cirkel. De vormen zijn het resultaat van met de laser uitgesneden computerontwerpen; dit is de werkwijze waarmee zij haar open of gesloten vormen in marmer of staal creëert. In deze wereld sluit zij haar dromen en gedichten op en vertrouwt ze toe aan de verbeelding van de toeschouwer.
Renée Rohr nodigt ons uit om na te denken, ons vragen te stellen over de keuzes die we in ons leven maken en wijst ons op de verantwoordelijkheden van de gemaakte keuzes. In deze tentoonstelling zijn haar werken in staal te zien.

<<<<

      contact: info@denheeck.be